Ääninäytteitä 22.5.2012

Tässä joitakin ennakkomaistiaisia uusien urkujen soinnista. Näytteet on äänitetty 22.5.2012; urut ovat siis vielä rakenteilla, ja niiden sointia ja viritystä hiotaan edelleen. Jalkion pasuunaa ja trumpettia ei ole vielä asennettu lainkaan. Matalaa ryminää saadaan siis vielä lisää!

Esittelyn painopiste on äänikerroissa - musiikillisena materiaalina pyöritellään lähinnä simppeleitä sointukulkuja. Ne eivät (toivottavasti) kerro koko karua kuvaa allekirjoittaneen improvisointikyvyistä.

Huilusooloja (traverso & doppel)

Huilupino (feat. Unda Maris)

Unda Maris & Flauto Minor

Nasard-soolo

Clarinette & Oboe

Cornett-soolo

Romanttinen crescendo (mf)

Romanttinen crescendo (fff)

Sormioiden principalit 8'

Sormioiden principalit 8'+4'

Plenot 8' (SW > OW > HW)

Plenot 16' (kaikki man.koppelit)


Käytännön ohjeita / havaintoja

Äänitiedostot ovat lyhyinäkin suurehkoja, joten tämän sivun latautuminen saattaa viedä pikku hetkisen. Kärsivällisyyttä, siis.

Näiden äänitiedostojen dynamiikkaa ei ole lainkaan tasoitettu, joten voimakkuuden vaihtelut ovat isohkoja. Äänityslaitteen sinänsä hyvät mikrofonit eivät riitä alkuunkaan urkujen matalimpien taajuuksien taltiointiin. Urkujen sointivaikutelma luonnossa on syväpohjaisempi.

Näitä näytteitä kannattaa luonnollisestikin kuunnella joko hyvillä kaiuttimilla tai kuulokkeilla.

Jos katselet tätä sivua iPad-laitteella, ja jos soittopainikkeet & -jana näkyvät vain vaivoin, niin zoomaa lähemmäksi, niin jopas näkyvät.

Comments